- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;»: Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη της Λάρισας
Νέα στοιχεία στο «φως» για την τραγωδία στα Τέμπη
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η προσπάθεια επικοινωνία μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη - Προθεσμία για να απολογηθεί ο 59χρονος
Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, αποκαλύπτεται η προσπάθεια του μηχανοδηγού του Intercity 62 να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη της Λάρισας, δίχως, ωστόσο, να λάβει ποτέ απάντηση.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha, ο ένας μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου ρώτησε χαρακτηριστικά προς τον σταθμάρχη: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» Ο σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ δεν έδωσε απάντηση. Οι μηχανοδηγοί συνέχισαν για λίγα λεπτά και συγκρούστηκαν μετωπικά.
Νέα προθεσμία στον σταθμάρχη της Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Νέα προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής (5.3) ζήτησε και έλαβε ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.
Ο 59χρονος σταθμάρχης κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες, ενώ τον βαραίνει και η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του, που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.
Ο σταθμάρχης φέρεται την Παρασκευή να παραδέχθηκε ότι έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, ότι δεν κατάλαβε το λάθος του για να το διορθώσει καθώς είχε χρόνο και αντιλήφθηκε τι είχε κάνει μόνον όταν έμαθε για το τραγικό δυστύχημα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, - έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου- κινούνται προς κάθε κατεύθυνση για τη διακρίβωση των αιτιών που οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγωδία. Λόγω της μείζονος σοβαρότητας των ερευνών, ο κ. Δασκαλόπουλος έχει ήδη δώσει εντολή και παρίστανται εισαγγελείς, τόσο στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης, όσο και στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όπου συλλέγονται τα δεδομένα για να συνταχθεί έκθεση αυτοψίας του μοιραίου συμβάντος, γεγονός που διενεργείται ήδη από κλιμάκιο έμπειρων στελεχών της Τροχαίας Λάρισας.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο συνήγορος του σταθμάρχη, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος. «Με απόλυτο σεβασμό στα θύματα. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός. Πραγματικά, πενθεί όλη η Ελλάδα για αυτό που έγινε. Ο κατηγορούμενος είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος.Έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στα πλαίσια της ευθύνης που έπρεπε να έχει και έχει αλλά από εκεί και πέρα αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν πρέπει να επικεντρώνουμε στο δέντρο, ενώ από πίσω υπάρχει ένα ολόκληρο δάσος. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία δεν αφορούν δικιά του υπευθυνότητα, υποχρέωση, αμέλεια αυτό θα το εξετάσει η δικαιοσύνη. Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικής μορφής. Είναι η διατάραξη των συγκοινωνιών στην κακουργηματική της μορφή», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης.
Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.