Ελλαδα

Νέα προθεσμία στον σταθμάρχη της Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Απολογείται το πρωί της Κυριακής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εναέρια φωτογραφία από τον τόπο του δυστυχήματος
© MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νέα προθεσμία για την απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ Λάρισας

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής (5.3) ζήτησε και έλαβε ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. 

Ο 59χρονος σταθμάρχης κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες, ενώ τον βαραίνει και η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του, που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Ο σταθμάρχης φέρεται την Παρασκευή να παραδέχθηκε ότι έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, ότι δεν κατάλαβε το λάθος του για να το διορθώσει καθώς είχε χρόνο και αντιλήφθηκε τι είχε κάνει μόνον όταν έμαθε για το τραγικό δυστύχημα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, - έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου- κινούνται προς κάθε κατεύθυνση για τη διακρίβωση των αιτιών που οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγωδία. Λόγω της μείζονος σοβαρότητας των ερευνών, ο κ. Δασκαλόπουλος έχει ήδη δώσει εντολή και παρίστανται εισαγγελείς, τόσο στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης, όσο και στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όπου συλλέγονται τα δεδομένα για να συνταχθεί έκθεση αυτοψίας του μοιραίου συμβάντος, γεγονός που διενεργείται ήδη από κλιμάκιο έμπειρων στελεχών της Τροχαίας Λάρισας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο συνήγορος του σταθμάρχη, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος. «Με απόλυτο σεβασμό στα θύματα. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός. Πραγματικά, πενθεί όλη η Ελλάδα για αυτό που έγινε. Ο κατηγορούμενος είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος.Έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στα πλαίσια της ευθύνης που έπρεπε να έχει και έχει αλλά από εκεί και πέρα αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν πρέπει να επικεντρώνουμε στο δέντρο, ενώ από πίσω υπάρχει ένα ολόκληρο δάσος. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία δεν αφορούν δικιά του υπευθυνότητα, υποχρέωση, αμέλεια αυτό θα το εξετάσει η δικαιοσύνη. Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικής μορφής. Είναι η διατάραξη των συγκοινωνιών στην κακουργηματική της μορφή», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqxlbt9bwi5t)

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ