- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ταυτοποίηση της σορού του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ και οι δηλώσεις του καθηγητή πατέρα του
Η σορός του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ, Γιώργου Παπάζογλου, ταυτοποιήθηκε μέσω ανάλυσης DNA. Ο νεαρός άνδρας είναι ανάμεσα στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ένας από τους φοιτητές για τους οποίους θρηνεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τραγική ειρωνεία: ο πατέρας του νεκρού φοιτητή είναι καθηγητής στο ΑΠΘ.
Ο πατέρας του Γιώργου Παπάζογλου μίλησε σήμερα (4.3) στο Mega για την τραγωδία. «Ήταν μία δύσκολη στιγμή, θα είναι μια δύσκολη στιγμή. Η μνήμη του παιδιού μου θα κρατηθεί ψηλά και θα την κρατήσουμε και εμείς με το έργο που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Η δράση θα είναι επιστημονική, θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος μέσα από τον θάνατο του γιου μου. Δεν υπάρχει δικαίωση για έναν πατέρα που χάνει το παιδί του. Ακόμα δεν σκέφτομαι το νομικό σκέλος, τώρα κυριαρχεί ο πόνος. Ξέραμε ότι το παιδί θα γυρνούσε τη μέρα του ατυχήματος. Μας πήρε στις 10.30 και μας είπε ότι θα έχει μία καθυστέρηση. Στις 11.30 μας πήρε η φίλη του και μας είπε ότι έγινε ατύχημα και οι εκείνη την έβγαλαν έξω. Ο Γιώργος είχε σηκωθεί να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν επέστρεψε ποτέ».
Κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη
Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τα θύματα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη κατέληξαν σε ένα κοινό πόρισμα για τα αίτια θανάτου.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο ιατρικό έγγραφο -που φέρνει στο φως της δημοσιότητας- αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου, ωστόσο, επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το Υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.
Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.