Ελλαδα

Κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Τι αναφέρει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Το κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών για τα θύματα

Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τα θύματα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη κατέληξαν σε ένα κοινό πόρισμα για τα αίτια θανάτου. 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο ιατρικό έγγραφο -που φέρνει στο φως της δημοσιότητας- αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου, ωστόσο, επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το Υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Κοινό πόρισμα για τα θύματα της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη
© thesstoday.gr

Εξέταση νέου βιολογικού υλικού από τον τόπο της τραγωδίας - Δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο σοροί

Ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά τη μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Από το Αρχηγείο του ΠΣ, επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσει η τελευταία «σάρωση» σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών, πιθανόν μέχρι το απόγευμα σήμερα, εκτός απροόπτου.

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ