- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκληματική οργάνωση απειλούσε και εκβίαζε καταστηματάρχη στην Αγία Βαρβάρα
Ζητούσε 100.000 ευρώ
Αγία Βαρβάρα: Απειλές και εκβιασμός καταστηματάρχη από εγκληματική οργάνωση - Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες
Το σώμα Δίωξης Εκβιαστών εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία, με απειλές, απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων στην Αγία Βαρβάρα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την Πέμπτη (2.3) στην Αγία Βαρβάρα, 43χρονος και 38χρονη, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εκβίασης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται το αρχηγικό μέλος της συμμορίας, ένας 46χρονος που είναι φυλακισμένος, και ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. και για ανθρωποκτονίες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι - όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα- το τελευταίο διάστημα απαιτούσαν από τον καταστηματάρχη να τους καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους, απειλούσαν τη ζωή, τόσο του ίδιου, όσο και μελών της οικογένειάς του. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην προσπάθεια των κατηγορούμενων να τον "πείσουν" για τις προθέσεις τους, με εντολή του 46χρονου φυλακισμένου, προμηθεύτηκαν κατάλληλο οπλισμό και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κελί φυλακών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και εξάρτημα όπλου.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.