Ελλαδα

Στη φυλακή πρώην διαιτητής για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό μεταφέρονται στην ανακρίτρια
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στη φυλακή ο πρώην διαιτητής μετά την απολογία του - Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, ο 60χρονος πρώην διαιτητής.

Ο κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής Φίλιππος Ντόβας, είναι στην ομάδα των ανδρών που υπέδειξε η 12χρονη στην τελευταία κατάθεση της στις Αρχές. Ο 60χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, όσα είπε σε δημόσια δήλωση του μόλις του κοινοποιήθηκε η κλήση σε απολογία, αρνούμενος ότι είχε σεξουαλική επαφή με το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τον πρώην διαιτητή, που διατηρούσε γραφείο οδοντοτεχνίτη στον Κολωνό, η εμπλοκή του στην υπόθεση σχετίζεται με «πολιτικούς αντιπάλους» και όχι με παράνομες πράξεις του. Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, φέρεται να υποστήριξε πως γνώριζε το παιδί από τη γειτονιά, πλην όμως ουδέποτε είχε σεξουαλικής μορφής σχέση μαζί του.

Στο μεταξύ, προθεσμία προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία που του ζητείται από την ανακρίτρια έλαβε για τις 6 Μαρτίου ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, προσωρινά κρατούμενος για βιασμό και μαστροπεία, Ηλίας Μίχος.

«Δεν άγγιξα ποτέ την 12χρονη, είχα συμβουλευτικό ρόλο»

Πρόσφατα, ο πρώην διαιτητής, σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Open», αναρωτήθηκε αν κάποιοι καθοδήγησαν την 12χρονη στην κατάθεσή της, προκειμένου να τον πλήξουν προεκλογικά, αφού είναι υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφέρεια Αττικής.

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει και εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην διαιτητής.

Μάλιστα, ο ίδιος διέψευσε ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη. «Αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κ Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους. Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στο λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ