- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσελέντης: «Δεν μας επηρεάζει καθόλου ο σεισμός στην Τουρκία»
Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Άκης Τσελέντης: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους σεισμούς στην Τουρκία και το πόσο επηρεάζουν την Ελλάδα
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο Άκης Τσελέντης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι σεισμοί που γίνονται στην Τουρκία να περάσουν στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι «αν ήταν στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας θα έλεγα να προσέξουμε».
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια ρήγματα. Τα πιο πολλά ρήγματα που δίνουν 7 και 7,5 Ρίχτερ είναι στη θάλασσα και υπάρχει ένας όγκος θαλασσίου νερού που απορροφά την ενέργεια. Οι κατασκευές στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τις άθλιες κατασκευές της Τουρκίας. Ευτυχώς, σωζόμαστε από τους καλούς και μορφωμένους μηχανικούς μας. Η τραγωδία που βιώνουμε είναι πολύ πιο μεγάλη στη Συρία γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι βομβαρδιζόταν 10 χρόνια. Υπήρχαν ερείπια. Ο κόσμος εκεί έκανε στα ερείπια σπίτια αμφιβόλου κατοικίας. Εκεί θα δείτε ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι. Η εκατόμβη θυμάτων θα φτάσει τις 120 -130 χιλιάδες διότι τα σπίτια έγιναν σκόνη».
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των δημοσίων κτιρίων και υποστήριξε ότι «υπάρχουν σχολεία στην Ελλάδα που είναι εντελώς ακατάλληλα. Δυστυχώς, από το 1999 που ξεκίνησα τον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, έχει προχωρήσει ο έλεγχος μόνο στο 20%».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.