Ελλαδα

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τους δύο μαθητές Γυμνασίου στη Γαύδο

Η οικογένεια αδυνατούσε να μετακομίσει στην Κρήτη για να συνεχίσουν τα παιδιά το σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές στο σχολείο της Γαύδου
(φωτογραφία αρχείου) © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Γαύδος: Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Γυμνασίου - Η αδυναμία μετακόμιση και οι εξελίξεις πέντε μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς

Σε καθεστώς κατ' ιδίαν διδασκαλίας εντάχθηκαν οι δύο μαθητές Γυμνασίου στη Γαύδο προκειμένου να καταφέρουν να συνεχίσουν το σχολείο, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Τα δύο αδέλφια, μαθητές της Α' Γυμνασίου, από την αρχή του σχολικού έτους παραμένουν στο νησί, καθώς ήταν αδύνατη η μετακόμισή τους στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, όπου βρίσκεται το σχολείο στο οποίο είχαν εγγραφεί. 

Πέντε μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και αφού είχε ξεκαθαριστεί στην οικογένεια των μαθητών ότι δεν μπορεί να λειτουργήσουν στη Γαύδο τάξεις Γυμνασίου, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου μέσω τηλεκπαίδευσης. Την Πέμπτη, η μητέρα των μικρών μαθητών είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι φέρεται να διαβεβαίωσαν την κ. Γεωργακά ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Τα παιδιά, ωστόσο, θα χρειαστεί να μεταβούν στην Κρήτη για τις γραπτές εξετάσεις. 

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου τα παιδιά να μη χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όσο ο Νίκος και η Κέλλυ περιμένουν την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων τους, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικοινώνησαν με την οικογένεια και φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να διδάσκουν τα παιδιά μέσω διαδικτύου και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Η μητέρα των δύο μαθητών είχε μιλήσει στην ATHENS VOICE για την απόφαση της οικογένειας να μην εγκαταλείψει τη Γαύδο

Το κουδούνι ήχησε κανονικά τον Σεπτέμβριο στη Γαύδο στο Νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν δύο μαθητές. Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου έχει τεθεί σε αναστολή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ