- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λαμία - Εφετείο για τον 74χρονο δικηγόρο που βίαζε τα εγγόνια του: Παρέμειναν τα 29 χρόνια κάθειρξη
Παρέμεινε η ποινή κάθειρξης των 29 ετών στον 74χρονο Λαμιώτη δικηγόρο που κατηγορείται για το βιασμό των εγγονιών του, μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018.
Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας, χωρίς να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Επισημαίνεται ότι εκτιτέα ποινή είναι τα 20 έτη.
Επιμένει ότι είναι αθώος
Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό, σύμφωνα με το Lamiareport, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δε βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά. Από την άλλη τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και τα λοιπά στοιχεία, όπως οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποιούν την κακοποίηση των παιδιών, σύμφωνα με το Δικαστήριο.
Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών, ειδικά μετά το χαμό της προγιαγιάς τους.
Οι δασκάλες μάλιστα κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν ότι έχει φαγούρα στο ευαίσθητο σημείο αλλά και σε όλο της το σώμα , καθώς μεταξύ άλλων έφερε τσιμπήματα από ψύλλους! Το Μάιο του ’18 μάλιστα η μία εξ αυτών έκανε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο διευθυντής του Σχολείου προχώρησε ο ίδιος σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας από όπου ξεκίνησε η έρευνα.
Σημειώνεται ότι το μεν κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται σε Δομή εκτός Φθιώτιδας.
Ο 74χρονος θα επιστρέψει και πάλι στις Φυλακές Γρεβενών για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.