- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη... γέφυρα «ρίχνει» τις ευθύνες για το τροχαίο ο οδηγός του λεωφορείου στη Ρουμανία
Ετοιμάζει υπερασπιστική γραμμή εν όψει απαγγελίας κατηγορίας
Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ο οδηγός επικαλείται κατασκευαστικό λάθος της γέφυρας - Ετοιμάζει υπερασπιστική γραμμή εν όψει απαγγελίας κατηγορίας
Την υπερασπιστική του γραμμή προετοιμάζει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στη Ρουμανία, το οποίο συγκρούστηκε με πινακίδα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.
Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι εάν θα επιβληθούν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού. Πρόκειται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του, καθώς και για την πρόκληση σωματικών βλαβών στους 25 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Ρουμανία ανά πάσα στιγμή, όταν δηλαδή κληθεί ο οδηγός από τις δικαστικές αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου θα βασιστεί σε επιχειρήματα ειδικών εμπειρογνωμόνων για οδικά δυστυχήματα.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα θέσει η πλευρά του οδηγού είναι τα εξής:
- Λανθασμένος τρόπος τοποθέτησης της γέφυρας
- Υπερβολικά βαρύ υλικό κατασκευής
- Τουλάχιστον έξι ατυχήματα από τον Σεπτέμβριο, όταν και ανακατασκευάστηκε
- Παλαιού τύπου κατασκευή
Σημειώνεται πως ακόμη και τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικά σχετικά με την ανακατασκευή της αερογέφυρας από τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί.
Η υπεράσπιση του οδηγού αναμένεται να τονίσει πως πλέον υπάρχουν πιο σύγχρονοι μέθοδοι αποτροπής ατυχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα στους οδηγούς.
Ρουμανία: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος άνδρας από τη Λάρισα, φέρνει στο φως η ρουμανική τηλεόραση.
Στο βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που το τουριστικό λεωφορείο με τους 47 Έλληνες επιβάτες πέφτει πάνω στην αψίδα.
Από το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι ο οδηγός δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το όχημά του δεν μπορεί να περάσει από την αψίδα, συνεχίζει με σταθερή ταχύτητα και όταν το πούλμαν καρφώνεται πάνω της σταματά και ανάβει τα αλάρμ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.