- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία
Σκηνικό έντασης στο σημείο - Επεισόδια και εκτεταμένες ζημιές
Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη: Ακούστηκαν πυροβολισμοί - Τεταμένο το κλίμα μετά τον τραυματισμό του 16χρονου.
Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στον οικισμό Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το σπίτι του 16χρονου παιδιού που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται από νωρίς περιμετρικά του οικισμού ανέφεραν στους ανώτερους τους λίγο νωρίτερα πως άκουσαν πυροβολισμούς από τον οικισμό, πλην όμως δεν μπορούν να πλησιάσουν εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο σημείο.
Πιθανόν να πρόκειται για βολές από κυνηγετικό όπλο, αναφέρουν αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο.
Οι εντολές των ανωτέρων τους, ήταν να ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της αντίδρασης των εξαγριωμένων ανθρώπων.
Υπάρχει η πληροφορία για ένα άτομο που κρατούσε κυνηγετική καραμπίνα μέσα στον οικισμό, πλην όμως, σε αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί δεν θέλουν να κάνουν επέμβαση και να δυναμιτίσουν το κλίμα.
Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία- Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα επεισόδια
Όλα αυτά ενώ σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Πόντου, στο Καλοχώρι, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας λάστιχα και πλαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρπόλησαν δύο μηχανήματα έργου που βρίσκονται στην περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί η Πυροσβεστική για την κατάσβεση των φωτιών.
Νωρίτερα, φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έβαλε ομάδα περίπου 30 ατόμων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε στο ρεύμα της καθόδου για περίπου δύο ώρες.
Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία - Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου
Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (9/12) ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.
Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.