Ελλαδα

Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη – Ρομά έστησαν οδοφράγματα (βίντεο)

Στις φλόγες δύο μηχανήματα έργου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με Ρομά και ΜΑΤ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με Ρομά και ΜΑΤ © grtimes.gr

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με Ρομά και ΜΑΤ - Οδοφράγματα και φωτιές στην περιοχή του Καλοχωρίου

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Πόντου, στο Καλοχώρι, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας λάστιχα και πλαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρπόλησαν δύο μηχανήματα έργου που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί η Πυροσβεστική για την κατάσβεση των φωτιών.

Thestival.gr Φωτιές σε λάστιχα στην Πόντου
Thestival.gr Ένταση στον οικισμό Αγία Σοφία

Νωρίτερα, φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έβαλε ομάδα περίπου 30 ατόμων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε στο ρεύμα της καθόδου για περίπου δύο ώρες.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη © thestival.gr
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
© thestival.gr

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (9/12) ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Ο αστυνομικός αρνείται ότι ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο

Μέσω του δικηγόρου του ο 32χρονος αστυνομικός αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου» και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ