Ελλαδα

Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στο Νομισματοκοπείο

Έκλεισε η Μεσογείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στο Νομισματοκοπείο
© Twitter

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ένταση με Ρομά στο Νομισματοκοπείο και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων - Έκλεισε η Λ. Μεσογείων

Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έβαλε ομάδα περίπου 30 ατόμων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι. Οι Ρομά βγήκαν από τον παρακείμενο καταυλισμό διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό και τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά κατά την καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. 

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε στο ρεύμα της καθόδου για περίπου δύο ώρες.

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (9/12) ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μέσω του δικηγόρου του ο 32χρονος αστυνομικός αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Η ζωή του ανήλικου κρέμεται από μια κλωστή

Κυριολεκτικά σε μία πολύ λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι του από σφαίρα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο νεαρός βαριά τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον για… είκοσι ημέρες νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Ο μεγάλος φόβος των θεραπόντων γιατρών είναι η ενδεχόμενη ανάπτυξη, εν τω μεταξύ, μετατραυματικών λοιμώξεων του κεντρικού νευρικού συστήματος στον τραυματία, οι οποίες αναλόγως της βαρύτητάς τους θα καθορίσουν κυριαρχικά την τελική έκβαση της κατάστασης της υγείας του 16χρονου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ