Ελλαδα

Η έκκληση του πατέρα για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Άμεση διερεύνηση ευθυνών ζητά ο εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σέρρες - Έκρηξη σε σχολείο
Το δημοτικό σχολείο στις Σέρρες όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο © EUROKINISSI

Σέρρες - Θάνατος 11χρονου μαθητή από έκρηξη του λέβητα σε σχολείο: Τι ζητησε ο πατέρας

Να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα στις Σέρρες με τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή, ζητά η οικογένεια του παιδιού. Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, επικοινώνησε με τον πατέρα του 11χρονου και μετέφερε την έκκλησή του να βρεθούν οι υπεύθυνου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσάφης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι «χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσάφης σημείωσε πως «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε «σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου». Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή».

Ο δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coui67jua5cx)

Σέρρες - Κλειστά τα σχολεία μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Ο δήμος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότιθα συνδράμει αποφασιστικά «με κάθε μέσο και κάθε τρόπο» στη διαλεύκανση του δυστυχήματος. Να σημειωθεί ότι τα ζητήματα λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, συνεπώς και των συστημάτων θέρμανσης είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, επομένως το επόμενο διάστημα οι υπεύθυνοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία.

Λόγω της ανείπωτης τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία με το νεκρό μαθητή

Την ίδια ώρα, εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ