Ελλαδα

Κλειστά τα σχολεία στις Σέρρες μέχρι να γίνει η κηδεία του 12χρονου

Έρευνα για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σχολείο στις Σέρρες όπου έχασε τη ζωή του ο 12χρονος μαθητής μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο
Το σχολείο στις Σέρρες όπου έχασε τη ζωή του ο 12χρονος μαθητής μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο © Anexartitos.gr/EUROKINISSI

Έκρηξη στις Σέρρες σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου - Κλειστά τα σχολεία μέχρι την κηδεία του 12χρονου μαθητή

Κλειστά θα παραμείνουν στις Σέρρες όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σερρών, στον απόηχο της τραγωδίας με τον νεκρό μαθητή σε σχολείο μετά τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας του 12χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση» αναφέρει ο δήμος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών. Εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας σε ένδειξη πένθους ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, δε, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας».

Έκρηξη στις Σέρρες: Στο Ιπποκράτειο ένας από τους τραυματισμένους μαθητές | 05/12/2022 | ΕΡΤ

Νεκρός έφθασε στο νοσοκομείο ο 12χρονος στις Σέρρες μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο

Νωρίτερα, ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό συμβάν στο σχολείο των Σερρών εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Όπως ανέφερε, μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 της Δευτέρας (5/12) δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το 10χρονο αγόρι επιστρέφει στο σπίτι του, ενώ το 6χρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι «δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί, το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή».

Σημειώνεται ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση στις Σέρρες για την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο με τον νεκρό μαθητή.

📍Τραγωδία με νεκρό μαθητή μετά από έκρηξη στις Σέρρες στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ