Ελλαδα

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την έκρηξη στον λέβητα του σχολείου - Θλίψη για τον νεκρό μαθητή

Ήταν υπεύθυνοι για τα έργα στον καυστήρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
serres-sxoleio-ekriksi-3

Έκρηξη στις Σέρρες - Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τα έργα στον λέβητα του σχολείου - Σήμερα η κηδεία του 12χρονου μαθητή

Στις Σέρρες η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση με τον νεκρό 11χρονο μαθητή στο δημοτικό σχολείο.

Πρόκειται για τους δύο υπεύθυνους του έργου στο λεβητοστάσιο για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες τραυματίστηκαν επίσης δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.

Ο 11χρονος έχασε τη ζωή του, όταν η βαριά σιδερένια πόρτα εκτοξεύτηκε από το ωστικό κύμα και τον χτύπησε, την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό, το ένα από τα τραυματισμένα παιδιά υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Έκρηξη στις Σέρρες - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, βαρύνονται με τα αδικήματα:

  • της ανθρωποκτονίας από αμέλεια,
  • των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και
  • της έκρηξης από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου στις Σέρρες υπήρξε νωρίτερα εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών.

Πραγματογνώμονες διερευνούν τα αίτια της φονικής έκρηξης | 6/12/22 | ΕΡΤ

Έκρηξη στις Σέρρες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις στην υπόθεση με τον νεκρό 11χρονο μαθητή

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

» Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

» Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Στις Σέρρες το πένθος είναι βαρύ για τον μαθητή που σκοτώθηκε στη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου. Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές πηγαίνουν στην κηδεία του 11χρονου μαθητή, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο.

Τραγωδία στις Σέρρες: Το απόγευμα η κηδεία του άτυχου 11χρονου μαθητή | 6/12/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ