Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία

Σκηνικό έντασης στο σημείο - Επεισόδια και εκτεταμένες ζημιές

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη: Ακούστηκαν πυροβολισμοί - Τεταμένο το κλίμα μετά τον τραυματισμό του 16χρονου.
Εκτεταμένες ζημιές μετά από επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων, κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία στην περιοχή Διαβατών της Θεσσαλονίκης, μετά τον πυροβολισμό 16χρονου © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη: Ακούστηκαν πυροβολισμοί - Τεταμένο το κλίμα μετά τον τραυματισμό του 16χρονου.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στον οικισμό Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το σπίτι του 16χρονου παιδιού που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται από νωρίς περιμετρικά του οικισμού ανέφεραν στους ανώτερους τους λίγο νωρίτερα πως άκουσαν πυροβολισμούς από τον οικισμό, πλην όμως δεν μπορούν να πλησιάσουν εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο σημείο.

Πιθανόν να πρόκειται για βολές από κυνηγετικό όπλο, αναφέρουν αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο.

Οι εντολές των ανωτέρων τους, ήταν να ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της αντίδρασης των εξαγριωμένων ανθρώπων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-courhjcd5egh)

Υπάρχει η πληροφορία για ένα άτομο που κρατούσε κυνηγετική καραμπίνα μέσα στον οικισμό, πλην όμως, σε αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί δεν θέλουν να κάνουν επέμβαση και να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία- Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα επεισόδια

Όλα αυτά ενώ σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Πόντου, στο Καλοχώρι, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου ομάδες ατόμων συγκεντρώθηκαν στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας λάστιχα και πλαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρπόλησαν δύο μηχανήματα έργου που βρίσκονται στην περιοχή.

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στον οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη: Ακούστηκαν πυροβολισμοί - Τεταμένο το κλίμα μετά τον τραυματισμό του 16χρονου.
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου σε αστυνομική καταδίωξη © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί η Πυροσβεστική για την κατάσβεση των φωτιών.

Νωρίτερα, φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έβαλε ομάδα περίπου 30 ατόμων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε στο ρεύμα της καθόδου για περίπου δύο ώρες.

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στον οικισμό Ρομά στην Αγία Σοφία - Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (9/12) ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cousk8y7n915)

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ