Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ

Ομάδα περίπου 50 αγνώστων εξήλθε από τους χώρους του ΑΠΘ - Κάλεσμα για συγκέντρωση μετά τον θάνατο του 16χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων στη Θεσσαλονίκη: Πέταξαν βόμβες μολότοφ - Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα μετά τον θάνατο του 16χρονου.
Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε σε αστυνομική καταδίωξη © Alkis Koupidis / SOOC

Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων στη Θεσσαλονίκη: Πέταξαν βόμβες μολότοφ - Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα μετά τον θάνατο του 16χρονου.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, στην Εγνατία οδό. Περίπου πενήντα άτομα που εξήλθαν από τον χώρο του ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές, συλλήψεις ή τραυματισμοί.

Η είδηση έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό πριν μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια καταδίωξης, άφησε τελικά την τελευταία του πνοή. 

Καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες έχουν ανακοινωθεί σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας για σήμερα το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, πόλη όπου σημειώθηκε το περιστατικό, υπάρχει κάλεσμα στις 19:00 με τη συγκέντρωση να προαναγγέλλεται για την Καμάρα, από οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μολότοφ στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ

Η κηδεία του 16χρονου θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (15/12), στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε σήμερα στο σπίτι του 16χρονου, προκειμένου να συλλυπηθεί και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Στην οικία βρέθηκαν εκπρόσωποι των Ρομά από όλη την Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp0sqs0kydmx)

Ο 16χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργείο όπου του αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι και έκτοτε νοσηλευόταν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ σε γενική επιφυλακή για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους» τέθηκε το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για ελέγχους και αυξημένες περιπολίες γύρω από καταυλισμούς, ενώ θα υπάρχει και αυξημένη επιτήρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ