Ελλαδα

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Επεισόδια στη Χαλκίδα - Καταστροφές σε ΙΧ και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την τιμωρία του αστυνομικού

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομά άναψαν φωτιές σε δρόμο της Χαλκίδας - Διαμαρτυρία για τον θάνατο του 16χρονου - Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Επεισόδια ξέσπασαν στη Χαλκίδα μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε σε αστυνομική καταδίωξη © Christos Karras / SOOC

Διαμαρτυρία Ρομά στη Χαλκίδα για τον θάνατο του 16χρονου - Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώνονται στη Χαλκίδα, ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς.

Οι διαμαρτυρόμενοι προκαλούν φθορές σε οχήματα έξω από το κτίριο της Νομαρχίας Χαλκίδας.

Παράλληλα, δεκάδες συγκεντρωμένοι κοντά στον μικρό καταυλισμό της περιοχής, έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και σε λάστιχα κλείνοντας τον δρόμο που οδηγεί από και προς τα ΚΤΕΛ της περιοχής.

Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και έχουν κάνει εκτροπή των οχημάτων προς άλλα τμήματα του τοπικού οδικού δικτύου ενώ πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούν σε μικρή απόσταση.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά που ζητούν την τιμωρία του αστυνομικού που σκότωσε τον 16χρονο Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αρχών και δεν επιτρέπουν στην πυροσβεστική να πλησιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι κατέληξε το πρωί της Τρίτης ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Η κηδεία του 16χρονου θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (15/12) στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε σήμερα στο σπίτι του 16χρονου, προκειμένου να συλλυπηθεί και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Στην οικία βρέθηκαν εκπρόσωποι των Ρομά από όλη την Ελλάδα.

Ο 16χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργείο όπου του αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι και έκτοτε νοσηλευόταν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ σε γενική επιφυλακή για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους» τέθηκε το σύνολο του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για ελέγχους και αυξημένες περιπολίες γύρω από καταυλισμούς, ενώ θα υπάρχει και αυξημένη επιτήρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ