Ελλαδα

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Η μάχη των γιατρών στη ΜΕΘ να τον κρατήσουν στη ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο πυροβόλησε ο αστυνομικός στην καταδίωξη
Δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο πυροβόλησε ο αστυνομικός στην καταδίωξη © MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νεκρός ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Πέθανε στη ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο - Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του ανηλίκου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο Ρομά που πέθανε στη Θεσσαλονίκη. Ο ανήλικος που δέχτηκε τη σφαίρα στο κεφάλι από τον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για 8 ημέρες.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο ο 16χρονος Ρομά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης (13/12), σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε, έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το Δικαστικό Συμβούλιο για το αν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα κριθεί προφυλακιστέος.

Ο εισαγγελέας, πάντως, πρότεινε την προφυλάκιση του αστυνομικού, ο οποίος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό | 13/12/2022 | ΕΡΤ

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση».

»Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο Ρομά που πέθανε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ