Ελλαδα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά
© EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα μείνει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στα Διαβατα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια καταδίωξης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά - Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες Ρομά έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης..

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν «δικαιοσύνη» και ζητούν να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, οι Ρομά έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο, με κάποιους από αυτούς να κρατούν φωτογραφίες του δεκαεξάχρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ανάμεσά τους και ο πατέρας του 16χρονου, Παύλος Φραγκούλης.

Ορισμένοι προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση. Συγκεκριμένα, έκαψαν χαρτονομίσματα, θέλοντας όπως λένε να δείξουν την ανύπαρκτη αξία των χρημάτων μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαμπάνη, από τις πρώτες, κιόλας, ώρες που έγινε γνωστό το περιστατικό, επικρατεί «αναβρασμός» στους Ρομά όλης της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 16χρονο με ρατσιστικά κίνητρα.

Μετά την απόφαση, οι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αποχώρησαν ειρηνικά παρά τα την ένταση και τα επεισόδια που έχουν προκληθεί τις προηγούμενες ημέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ