Ελλαδα

Θεσσαλονίκη - πυροβολισμός του 16χρονου: Προφυλάκιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ εισηγείται ο εισαγγελέας

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά
© EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ εισηγείται ο εισαγγελέας

Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπνεθυμίζεται πως για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός.

Τη διαφωνία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει –μεταξύ άλλων– ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.
 
Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης).

Την ίδια ώρα ο 16χρονος Ρομά εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ