Ελλαδα

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που είχε πυροβολήσει αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρικό ανακοινωθέν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία του 16χρονου Ρομά στα χέρια συγγενών του έξω από το νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 16χρονος Ρομά οκτώ ημέρες μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη μετά από οκτώ ημέρες μάχης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο ανήλικος είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι ο 16χρονος έφυγε από τη ζωή σήμερα (13.12) παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Οι γονείς του ανήλικου έχουν ήδη ενημερωθεί για τον θάνατο του παιδιού τους. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου».

Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό | 13/12/2022 | ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Τα συλλυπητήρια του Τάκη Θεοδωρικάκου στην οικογένεια του ανήλικου

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας ταυτόχρονα να σεβαστούν όλοι τη Δικαιοσύνη, με ανάρτηση που έκανε πριν από λίγα λεπτά στα social media.

Στην ανάρτηση του ο Υπουργός αναφέρει: «Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και τη συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό».

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Προφυλάκιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ εισηγείται ο εισαγγελέας

Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 32χρονου αστυνομικού είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός. Τη διαφωνία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει –μεταξύ άλλων– ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY