- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυροβολισμός 16χρονου: Ειδικό σχέδιο προστασίας του αστυνομικού και της οικογένειάς του
Μετά την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό
Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Ειδικό σχέδιο για την ασφαλή διαμονή του αστυνομικού και της οικογένειάς του
Σχέδιο ασφαλούς διαμονής του κατηγορούμενου αστυνομικού για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, ο οποίος δεν προφυλακίστηκε αλλά του επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός, εκπονούν οι αστυνομικοί.
Οι αρχές προσπαθούν να λάβουν όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της ζωής του κατηγορούμενου και της συζύγου του και των δύο ανήλικων παιδιών τους, μετά τις απειλές που εξέφρασε εναντίον τους ο πατέρας του 16χρονου τραυματία αλλά και άλλοι Ρομά.
Ο σχεδιασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και για λόγους ασφαλείας τίποτε δεν θα διαρρεύσει. Η κατάσταση είναι έκρυθμη στην κοινότητα των Ρομά αλλά και τους κόλπους των αντιεξουσιαστών, καθώς δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής, αφού, όπως υποστηρίζουν, όλα τα στοιχεία ήταν ενοχοποιητικά για τον αστυνομικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.
Την τελική απόφαση για το αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Ο αστυνομικός έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.
Πυροβολισμός 16χρονου: Ο πρόεδρος των Ρομά ζήτησε ηρεμία
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, ανέφερε ότι οι γονείς του 16χρονου δεν αποδείχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό του αστυνομικού και όπως δήλωσε λίγο μετά το άκουσμα της απόφασης, ζήτησε από όλους να επικρατήσει ηρεμία και αναμένουν μια δίκαιη απόφαση από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
«Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε αυτό το γεγονός. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι Τσιγγάνοι να πάνε στα σπίτια τους, δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κάνουμε διαμαρτυρίες. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρχει αυτοσυγκρατηση, αλλά θα πρέπει σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η απόφαση που βγήκε ένα - ένα, που διαφώνησε εισαγγελέας και ανακριτής, εμείς δε τη δεχόμαστε. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο. Ζητάμε άμεσα δικαιοσύνη για να επιστρέψουν όλοι οι Τσιγγάνοι στα σπίτια τους, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται», δήλωσε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, Πάνος Χαρίτος.
«Οι Τσιγγάνοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους, να μην έχουμε αυτά τα επεισόδια. Μέχρι στιγμής, οι οικογένεια και οι φίλοι για το περιστατικό που έχει γίνει, αντιδρούν και θέλουν να προφυλακιστει ο αστυνομικός. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, έχουμε εμπιστοσύνη», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλειος ΠΑΝΤΖΙΟΣ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση δε θα πρέπει να ξεφύγει και ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη.
Μετά την απόφαση, οι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αποχώρησαν ειρηνικά παρά τα την ένταση και τα επεισόδια που έχουν προκληθεί τις προηγούμενες ημέρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.