Ελλαδα

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό
© EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου 

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών.

Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του16χρονου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδηλωθεί επεισόδια από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου θύματος.

Χθες στις 9 το βράδυ εκδηλώθηκε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου με περιορισμένες ρίψεις μολότοφ, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά - Εντοπίστηκε δεύτερη σφαίρα στην περιοχή

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα στην περιοχή όπου ο αστυνομικός πυροβόλησε κατά του ανήλικου οδηγού.

Η δεύτερη σφαίρα φέρεται να βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου. Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Ο 32χρονος αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε δύο φορές, με την πρώτη στον αέρα και τη δεύτερη στοχεύοντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου. 

Και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου από το επεισόδιο με τον 16χρονο | 07/12/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ