Ελλαδα

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Οι διάλογοι της ΔΙΑΣ την ώρα της καταδίωξης

«Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε» - Το στοιχείο που δεν γνωστοποιήθηκε κατά την επικοινωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
omada-dias

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Η επικοινωνία της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων την ώρα της καταδίωξης - Δεν αναφέρονται πυροβολισμοί - Δεν ζητήθηκε ΕΚΑΒ στο σημείο

Το φως της δημοσιότητας είδε η επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στους διαλόγους που έφερε στο φως το Mega, δεν γίνεται αναφορά πυροβολισμών από την ομάδα ΔΙΑΣ, ούτε, όμως, ζητά κανείς ΕΚΑΒ στο σημείο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο αστυνομικός στην τελευταία συνομιλία με το Κέντρο, αναφέρει πως το άτομο είναι νεκρό.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Πυροβολισμός 16χρονου: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού

Την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μαζί με τον δικηγόρο Σωτήρη Τερζούδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος», αποφάσισε να αποδεχτεί «την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ