Ελλαδα

Νύχτα πυροβολισμών και οδοφραγμάτων στον Ασπρόπυργο

Μήνυμα από το 112

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Επεισόδια στη Δυτική Αττική - Φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ  

Επεισόδια σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα, να πυρπολούν οχήματα και καταστήματα και να προκαλούν φθορές με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά σε κατάστημα με ελαστικά, το οποίο πυρπόλησαν νεαροί, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στα Άνω Λιόσια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Άλλα 2 αστικά λεωφορεία που εκτελούσαν επίσης δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cow6ef5yadzl)

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο για λόγους ασφαλείας.

Περιφερειακή Αιγάλεω: Πυροβολισμοί εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω αργά το βράδυ της Τετάρτης (7/12).

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε τραυματισμός.

Επεισόδια σε Αγρίνιο και Μεσσηνία

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα.

Φωτιές από Ρόμα στην εθνική οδό στο Αγρίνιο

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ