Ελλαδα

Έκρηξη στις Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία για τον 11χρονο μαθητή (εικόνες, βίντεο)

Το συγκινητικό αντίο στον Βασίλη από τους συμμαθητές του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρύ κλίμα στις Σέρρες στην κηδεία του 11χρονου μαθητή
Βαρύ κλίμα στις Σέρρες στην κηδεία του 11χρονου μαθητή © epiloges.tv

Έκρηξη στις Σέρρες - Η κηδεία του μικρού Βασίλη - Το τελευταίο αντίο στον 11χρονο - Δύο συλλήψεις για τα έργα στο λεβητοστάσιο του σχολείου   

Στις Σέρρες σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου μαθητή που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο δημοτικό σχολείο. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και δάσκαλοι πήγαν στο νεκροταφείο για να πουν τον τελευταίο αντίο στον 11χρονο.

Η κηδεία στις Σέρρες του 11χρονου μαθητή τελέστηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (6/12). Ο μικρός Βασίλης έχασε τη ζωή του, την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του δημοτικού σχολείου. Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο είχε ως αποτέλεσμα η βαριά σιδερένια πόρτα να εκτοξευτεί σε απόσταση 40 μέτρων και να τον χτυπήσει.

Τα σχολεία στις Σέρρες παρέμειναν κλειστά, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο δημαρχείο. Απαρηγόρητοι οι συμμαθητές του 11χρονου, οι οποίοι τον αποχαιρέτισαν με χειρόγραφα μηνύματα. «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», έγραψαν μεταξύ άλλων.

Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου
Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου © epiloges.tv
THESSTODAY.GR Κηδεία του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες

Τραγωδία στις Σέρρες - Δύο συλλήψεις για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις στις Σέρρες για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου. Πρόκειται για τους υπευθύνους του έργου για την αλλαγή του καυστήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, βαρύνονται με τα αδικήματα:

  • της ανθρωποκτονίας από αμέλεια,
  • των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και
  • της έκρηξης από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου στις Σέρρες υπήρξε νωρίτερα εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών.

Πραγματογνώμονες διερευνούν τα αίτια της φονικής έκρηξης | 6/12/22 | ΕΡΤ

Έκρηξη στις Σέρρες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις στην υπόθεση με τον νεκρό 11χρονο μαθητή

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

» Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

» Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες τραυματίστηκαν επίσης δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 11 ετών. Το ένα από τα τραυματισμένα παιδιά υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ