Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο για τον τραυματισμό του 16χρονου - Τι συνέβη στο βενζινάδικο

Καρέ καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από την καταδίωξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη φεύγει χωρίς να πληρώσει από το βενζινάδικο
Ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη φεύγει χωρίς να πληρώσει από το βενζινάδικο

16χρονος στη Θεσσαλονίκη - Το βίντεο από το βενζινάδικο πριν από την καταδίωξη - Μάχη για τη ζωή του δίνει στο νοσοκομείο ο νεαρός Ρομά

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο βενζινάδικο, όπου πήγε να βάλει βενζίνη ο 16χρονος Ρομά και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 16χρονος Ρομά αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το βενζινάδικο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων τον βλέπει που απομακρύνεται χωρίς να πληρώσει. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο εσωτερικό του κτιρίου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ακολουθεί η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού. Ο 16χρονος Ρομά «χαροπαλεύει» στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (9/12) το πρωί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή δεν σταματούν οι διαμαρτυρίες των Ρομά, οι οποίοι έστησαν νέα οδοφράγματα στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση με Ρομά στη Χαλκηδόνα | 06/12/2022 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.