Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου που πυροβολήθηκε - Οι φόβοι των γιατρών

Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης - Κρίσιμη η κατάστασή του - Τα ιατρικά δεδομένα.
Διαμαρτυρίες ρομά έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό © MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης

Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης - Κρίσιμη η κατάστασή του - Τα ιατρικά δεδομένα.

Κυριολεκτικά σε μία πολύ λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι του από σφαίρα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο νεαρός βαριά τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον για… είκοσι ημέρες νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του ιδρύματος.

Ο μεγάλος φόβος των θεραπόντων γιατρών είναι η ενδεχόμενη ανάπτυξη, εν τω μεταξύ, μετατραυματικών λοιμώξεων του κεντρικού νευρικού συστήματος στον τραυματία, οι οποίες αναλόγως της βαρύτητάς τους θα καθορίσουν κυριαρχικά την τελική έκβαση της κατάστασης της υγείας του 16χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο βαριά τραυματίας 16χρονος υπεβλήθη σε νευροχειρουργική επέμβαση, με την οποία αφαιρέθηκε η σφαίρα από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cou2yjfruyop)

Όλα αυτά ενώ πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Εκπρόσωπος των Ρομά του Οικισμού Αγία Σοφία, σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο ανέφερε: «Για το παιδί μας λένε πως έχουν βγάλει τη σφαίρα από το κεφάλι, αλλά είναι ετοιμοθάνατο, κρέμεται η ζωή του από μια κλωστή. Δεν ξέρω τώρα άμα δεν θέλουν να μας το πούνε οι γιατροί. Μπορεί και να είναι νεκρό το παιδί μας». Και συμπλήρωσε πως «το παιδί δεν έκανε τίποτα. Έχουμε αποδεικτικά, μέχρι 2.30 το πρωί το παιδί ήταν με παρέα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cou32rnoeq3d)

«Κι αν δεν πλήρωσε στο βενζινάδικο, πρέπει να τον σκοτώσεις; Πάρτου τον αριθμό, πάρε τον εισαγγελέα, ξέρεις που είναι. Έκανε ένα λάθος, πρέπει να τον σκοτώσεις; Είναι απαράδεκτο. Μόνο με τους Τσιγγάνους συμβαίνουν αυτά», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε κατά του 16χρονου κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY