Ελλαδα

Βίος και πολιτεία του συνταγματάρχη με τη χειροβομβίδα: Τζόγος, κατάχρηση χρημάτων και ληστείες

Από το καλοκαίρι είχε κριθεί ακατάλληλος και υπήρχε πρόταση να αποστρατευτεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό Αστυνομία
© EUROKINISSI

Ληστεία με χειροβομβίδα σε τράπεζα στην Αργυρούπολη - Ποιος είναι ο συνταγματάρχης - Τα χρέη από τον τζόγο

Τεράστια χρέη από τον τζόγο είχε αποκτήσει ο εν ενεργεία στρατιωτικός που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από ληστεία με χειροβομβίδα σε τράπεζα στην Αργυρούπολη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς, αποφάσισε πως χτυπώντας τράπεζες με την απειλή χειροβομβίδας θα «καθάριζε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταγματάρχης ελέγχεται ήδη πειθαρχικά από την υπηρεσία του για κατάχρηση χρημάτων της υπηρεσίας στην οποία ανήκε.

Ο 53χρονος συνταγματάρχης με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατάφερε να πραγματοποιήσει τρεις συνολικά ληστείες σε τράπεζες με την ίδια μέθοδο.

Ωστόσο, ο τρόπος δράσης και κυρίως οι περιοχές που επέλεξε, τον έβαλαν αμέσως στο στόχαστρο των αστυνομικών της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα «η τρίτη του ληστεία, να είναι και η... φαρμακερή», όπως ανέφερε αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις εως τώρα έρευνες, ο εν ενεργεία συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού κρύβεται πίσω από δύο ακόμη ληστείες τραπεζών, με την ίδια μέθοδο, σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Αργυρούπολη: Εν ενεργεία συνταγματάρχης ο ληστής με τη χειροβομβίδα | 5/12/2022 | ΕΡΤ

Έβαζε «χέρι» στα οικονομικά του στρατού ο συνταγματάρχης με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς που συνελήφθη, ανήκει στο Οικονομικό Σώμα του στρατού. Συγκεκριμένα, υπηρετεί σε μονάδα Διοικητικής Μέριμνας της Αττικής.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν νωρίτερα στους αστυνομικούς συνάδελφοί του, είχε πολλές ποινές και πολλές οικονομικές ατασθαλίες στο ενεργητικό του.

Επιπλέον, από το καλοκαίρι οι αρμόδιοι για τις ποινές έκριναν ότι έπρεπε να αποστρατευτεί, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν ασκούσε τα καθήκοντα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ