Ελλαδα

Δεύτερη νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα

Διαμαρτυρίες Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
© ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη: Νέες διαμαρτυρίες Ρομά και ένταση κατά τη διάρκεια της νύχτας - Στήθηκαν οδοφράγματα

Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη © ΕΡΤ

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο για τον τραυματισμό του 16χρονου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο βενζινάδικο, όπου πήγε να βάλει βενζίνη ο 16χρονος Ρομά και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 16χρονος Ρομά αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το βενζινάδικο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων τον βλέπει που απομακρύνεται χωρίς να πληρώσει. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο εσωτερικό του κτιρίου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ακολουθεί η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού. Ο 16χρονος Ρομά «χαροπαλεύει» στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (9/12) το πρωί. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ