- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην αντεπίθεση ο π. Αντώνιος - Κατέθεσε μήνυση για την απομάκρυνσή του από τη δομή
Οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Κιβωτός του Κόσμου: Η πλευρά του π. Αντώνιου και η απάντηση στην απομάκρυνσή του από τη δομή
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έφτασε ο ένας εκ των δικηγόρων του π. Αντωνίου, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.
Σύμφωνα με το Open, η πλευρά του π. Αντώνιου υποστηρίζει ότι άλλαξαν οι κλειδαριές και δεν κατάφεραν καν να πάρουν τα πράγματά τους.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο συνήγορος του π. Αντωνίου καταθέτει έγκληση στον Άρειο Πάγο σχετικά με την απόφαση, που του απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την «Kιβωτό του Κόσμου». Η πλευρά του π. Αντωνίου είχε προαναγγείλει το Σαββατοκύριακο τη νομική κίνηση.
Κιβωτός του Κόσμου: Ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης
Ο ΣΚΑΪ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο - ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει ότι στη ΜΚΟ ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης εδώ και αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.
Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο το περιστατικό και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από τη δομή. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες και τα περιστατικά κακοποίησης.
Κιβωτός του Κόσμου: Ποιοι αναμένεται να καταθέσουν
Οι καταθέσεις για την υπόθεση κακοποίησης και παρενόχλησης ανηλίκων που έχουν φιλοξενηθεί στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν στόχο να κλείσουν την υπόθεση μέσα σε 15 ημέρες.
Πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα είναι παιδιά και πρώην εργαζόμενοι, ενώ δύο άλλοι μάρτυρες έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν. Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στην Ολλανδία και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία στοιχεία σοβαρά για την υπόθεση. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Ανήλικων φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και τρεις εργαζόμενοι της ΜΚΟ.
Στη δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία. Οι καταγγελίες - αναφορές του Συνηγόρου, αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα έφθασαν στην εισαγγελία διαδοχικά χωρίς ωστόσο σε αυτά τα στοιχεία να περιλαμβάνεται άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Υπήρχε αναφορά άλλου προσώπου, φιλοξενούμενου στη δομή το οποίο παρέπεμπε σε πράξεις που ισχυρίστηκε ότι είδε σε βάρος άλλου φιλοξενούμενου. Ευθεία αναφορά παθόντα ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του, έγινε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου οπότε και ο πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού, που τον επικαλέστηκε αγόρι στον Συνήγορο, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.
Πρόθεση της Εισαγγελέας είναι να ενθαρρύνει όσους θέλουν να καταθέσουν για κάθε περιστατικό που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο ενώ στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες, η εισαγγελία θα μελετήσει τα περιστατικά με προσοχή και θα κρίνει εάν θα λάβουν κακουργηματικό ποινικό χαρακτηρισμό. Η Εισαγγελία δεν αποκλείει να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού, προκειμένου να συνενωθούν με τη δικογραφία που χειρίζονται οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.