Ελλαδα

Νέα αντίδραση π. Αντώνιου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Τι λέει ο ίδιος και η πρεσβυτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα αντίδραση π. Αντώνιου:  «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»
© EUROKINISSI

Κιβωτός του Κόσμους: Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες, δεν κρύβομαι» - Πρεσβυτέρα: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα»

Σε νέα δημόσια αντίδραση προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος μετά τις κατηγορίες εναντίον του.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε πως «με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών», είπε.

Για να προσθέσει, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του: «Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δηλώνει οργισμένη και υπό πίεση, αν και περίμενε, όπως λέει, τις εξελίξεις. «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, άνθρωποι του πατέρα Αντωνίου ζητούν να δώσουν εξηγήσεις αν κάποιοι έκαναν κακό σε παιδί της δομής.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στη δομή. Αν ήξεραν κάτι και δεν μιλούσαν στον πατέρα Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα, όμως, ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να αντεπεξέλθουμε», ανέφεραν άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να μην έχει παραλάβει ακόμη το έγγραφο της απόφασης απομάκρυνσής του και απαγόρευσης εισόδου του σε όλες τις δομές της χώρας, απόφαση που αφορά τον ίδιο αλλά και τους τρεις στενούς συνεργάτες του, που ήδη έχουν απομακρυνθεί.

Ωστόσο, στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σήμερα, ο φάκελος εντοπίστηκε πεταμένος στον δρόμο μπροστά από την οικία του, στη Ραφήνα.

Η απόφαση του εισαγγελέα θα ισχύει για 90 ημέρες τουλάχιστον, μετά την απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων. Σύμφωνα με την απόφαση (που μπορεί να ανανεωθεί μετά το πέρας των 90 ημερών), δεν του επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με τις δομές της Κιβωτού και τα παιδιά τα οποία φιλοξενούν.

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του π. Αντώνιου και 10 προσώπων

Εισαγγελική παραγγελία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου» δόθηκε στην Οικονομική Αστυνομία από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού και έντεκα φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα:

  • υπεξαίρεση
  • απιστία
  • φοροδιαφυγή
  • ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του, έρευνα για πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους. Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ