- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δωρεάν για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού το προληπτικό φάρμακο για τον HIV
Δύο οι τρόποι λήψης - Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
HIV/AIDS: Πώς θα χορηγούνται τα προληπτικά φάρμακα - Όσα ισχύουν
Δωρεάν, σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, θα διατίθενται προληπτικά φάρμακα για τον ιό HIV όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η συγκεκριμένη ανακοίνωση του οποίου ανακούφισε και ενθουσίασε ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.
«Σε αυτή τη φάση δημιουργούμε τις κατηγορίες, τις οποίες θα αποζημιώνει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ και παράλληλα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο σε όσους δεν έχουν ενδείξεις, να μπορούν να το λαμβάνουν ως προληπτικό μέτρο», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Γιατί prep. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».
Αυτό σημαίνει ότι πολίτες θα μπορούν να λάβουν την αγωγή δωρεάν, ενώ άλλοι θα την πληρώνουν είτε από την τσέπη τους είτε με μικρή συμμετοχή.
«Πρόκειται για αυτονόητα πράγματα κοινής λογικής και είναι ντροπή για την πολιτεία που δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», Νίκος Δέδες, είπε ότι υπάρχουν δύο τρόποι λήψης της προφυλακτικής αγωγής.
Η πρώτη αφορά την καθημερινή λήψη ενός χαπιού, ενώ η δεύτερη τη λήψη πριν την σεξουαλική επαφή. Σε αυτή το άτομο λαμβάνει δύο χάπια από 2 έως 24 ώρες πριν την σεξουαλική επαφή και εν συνεχεία. Παρόλο που ο πρώτος τρόπος λήψης έχει μελετηθεί περισσότερο και οι δύο δείχνουν να είναι αποτελεσματικοί στην πρόληψη της μετάδοσης του ιό HIV.
Παράλληλα, όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να πάρουν τα φάρμακα, θα περνούν από αξιολόγηση από ειδικούς γιατρούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.