Ελλαδα

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία των αστυνομικών στην έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

Tι είχε αναφέρει η ίδια νωρίτερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΞΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 15.000 ΕΥΡΩ
© Εurokinissi

ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή «επιχείρηση» για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

Στην ενημέρωσή της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Η Ιωάννα Κολοβού καταγγέλλει ότι έσπασαν την πόρτα της για να της κάνουν έξωση 

Η δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, καθώς έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ. «Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. 

Επιπλέον, η δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι «σπάσανε την πόρτα» με ηλεκτρικό πριόνι και τη χτύπησαν «πολύ δυνατά στο χέρι». «Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω. "Να πας δίπλα", μου λένε και στον ενικό βέβαια μου μιλάνε. Μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση», είπε η κ. Κολοβού σε άλλο σημείο της καταγγελίας της. Η δικηγόρος της υπογράμμισε ότι είναι «λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ». 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ