Ελλαδα

Κορτώ για Βασίλη Παπαθεοδώρου: Να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το Word και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης

«Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή» - Η οργισμένη ανάρτηση μετά τη σύλληψη για παιδική πορνογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχόλιο - καταπέλτης του Αύγουστου Κορτώ για τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - «Δεν το χωράει το μυαλό μου»,  αναφέρει.
O Αύγουστος Κορτώ τοποθετήθηκε στο Facebook για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που οδήγησε στη σύλληψη του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου © Eurokinissi, Facebook

Σχόλιο - καταπέλτης του Αύγουστου Κορτώ για τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Θέση για την υπόθεση της σύλληψης και προφυλάκισης του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου πήρε ο Αύγουστος Κορτώ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μυθιστοριογράφος σχολιάζει τα όσα συγκλονίζουν την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την αποκάλυψη της υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας.

Περιγράφοντας τη φρίκη του να παρακολουθεί κανείς παιδιά να βιάζονται, ο Αύγουστος Κορτώ εύχεται ο δράστης να καταδικαστεί σε «πολλά, πολλά χρόνια φυλακή».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αύγουστου Κορτώ για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης - και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονώ για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα; Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του; Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών;

Δεν θέλω ούτε να γράψω τ' όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου - να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης.

Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο».

Σε συμπληρωματικό σχόλιό του στην ίδια ανάρτηση, ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρει επίσης:

«Όποιος καταναλώνει παιδική πορνογραφία, κι άρα βάζει λεφτά στις τσέπες των παραγωγών της, είναι υπεύθυνος για ΚΑΘΕ βιασμό παιδιού που απεικονίζεται στα φρικώδη βίντεο».

Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης - και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονώ για...

Posted by Αύγουστος Κορτώ on Wednesday, November 2, 2022

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Βασίλη Παπαθεοδώρου εντοπίστηκε σκληρός δίσκος με δεκάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Σε ορισμένα από αυτά υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Ενώπιον του ανακριτή, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο με συναφές θέμα - αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής παιδικού τμήματος σε γνωστό εκδοτικό οίκο, o oποίος έχει πλέον διακόψει κάθε συνεργασία μαζί του.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ευρύτερα γνωστός στον χώρο των γραμμάτων, έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει τιμηθεί για το λογοτεχνικό του έργο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ