- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιεράπετρα: Δεν σχετίζεται η πτώση βράχου στο κατάλυμα με την κακοκαιρία
Ποια τα αίτια της τραγωδίας με θύμα 47χρονη
Πτώση βράχου στην Ιεράπετρα: Η αυτοψία γεωλόγου και τα ευρήματα για τα αίτια της κατάρρευσης
O γεωλόγος Γιάννης Μιχαλάκης προχώρησε σε αυτοψία στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ιεράπετρα όπου έπεσε ο βράχος με συνέπεια τον τραγικό θάνατο της 47χρονης από τη Σλοβενία. Όπως συμπεραίνει, δεν σχετίζεται η πρόσφατη κακοκαιρία και την υποχώρηση του βράχου και την τραγική κατάληξη.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, η αποκόλληση του βράχου οφείλεται στη διάβρωση και την αποσάθρωση του κεντρικού βράχου. Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr, ο γεωλόγος σημείωσε ότι οι συνθήκες αστάθειας δεν συνδέονται με κάποιο γεγονός το οποίο συνέβη λίγες ώρες πριν όπως σεισμός, βροχόπτωση ή πυρκαγιά, για να επιτείνει τη διατάραξη αυτής της ισορροπίας αυτών των μαζών που τελικά αποκολλήθηκαν. «Υπάρχει ένα μεγάλο τεμάχιο από τη θέση αποκόλλησης και σε μια ενδεχόμενη βροχόπτωση, το υλικό θα φύγει από τη θέση του και πάλι θα υπάρχει επικινδυνότητα για το συγκεκριμένο κατάλυμα. Μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης είναι επικίνδυνο» τόνισε ο γεωλόγος.
Ιεράπετρα: Πώς θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος κατάρρευσης των βράχων
Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε και στο το τι θα πρέπει να γίνει. «Μεσοπρόθεσμα υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι είτε να απομακρυνθεί ο βράχος ή να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος. Θα πρέπει να γίνει μια ειδική μελέτη και να προταθεί η κατάλληλη λύση. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Κρήτη που είναι επισφαλείς και πρέπει να υπάρξει ένας συνολικότερος σχεδιασμός ενώ παρατηρείται μια γενικότερη διάβρωση στην Αγιά Φωτιά».
Ο κ. Μιχαλάκης θύμισε ότι το από το 2010 είχε παρατηρηθεί στο πέταλο που κάνει ο δρόμος βορειοδυτικά της περιοχής, αποκόλληση βράχου ο οποίος μάλιστα είχε διακόψει την κυκλοφορία. Σημείωσε, ακόμη, ότι είναι μια περιοχή όπου οι γεωλογικές συνθήκες που υπάρχουν έχουν δώσει κατά καιρούς κάποια συμβάντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.