- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προσοχή! Νέα απάτη από επιτήδειους - Οι οδηγίες από την ΕΛΑΣ
Το fake κείμενο που κυκλοφορεί στα social
Νέα απάτη από επιτήδειους - Οι δράστες χρησιμοποιούν την «υπογραφή» του γενικού επιθεωρητή - Τι να προσέξετε
Αντιμέτωποι με μια ακόμη απάτη βρίσκονται ανυποψίαστοι πολίτες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Αυτήν τη φορά οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν στοιχεία από αξιωματούχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, οι δράστες στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου, σε επιστολή που φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ενημερωτικού ιστότοπου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, το εν λόγω κείμενο - μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό.
Το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν να εξαπατήσουν - παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα - μηνύματα, κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακολουθεί φωτογραφία από την απατηλή επιστολή, καθώς και το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για την απάτη τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υψηλότερα ποσοστά από την περσινή χρονιά
Στο ίδιο νοσοκομείο η 6χρονη που παρουσίασε εγκεφαλίτιδα μετά από γρίπη
Στο «φως» μελέτες και άδειες μετά τις πλημμύρες
Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος αναχωρεί από Ελευσίνα για Ρουμανία – προορισμός το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Τι συνέβη πριν το τραγικό συμβάν στο εργοστάσιο των Τρικάλων
Προσωρινή αναστολή σε Γυμνάσιο–Λύκειο Νέας Αγχιάλου και Δημοτικό Κασσαβέτειας με απόφαση Δήμου Βόλου
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το χαμηλό βαρομετρικό Kristin
Πότε το Lane Assistance μπλοκάρει το τιμόνι
Τροχαίο στον δρόμο Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου: τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες βαν, καλά οι μαθητές
Το τροχαίο σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε-70 έξω από την πόλη Λούγκοζ της Ρουμανίας
Αισιοδοξία για την κατάσταση των τραυματιών
Ο Θοδωρής Μάλλιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και της Ένωσης Περιπτεριούχων Αττικής, μιλάει για την κρίση του επαγγέλματος
Τι ζητούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι που έχουν καταδικαστεί
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Στοιχεία ΣΕΒ: ισχυρό e-Gov και 5G, αλλά χαμηλές επιδόσεις σε οπτικές ίνες, δεξιότητες και τεχνητή νοημοσύνη
Τρία άτομα τραυματίστηκαν και επτά σκοτώθηκαν χθες στη Ρουμανία
Μια πρωτοβουλία με σαφές κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα
Οι περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό
Τρύπες στον αγωγό προπανίου, πέντε νεκρές εργαζόμενες και σε εξέλιξη η εισαγγελική διερεύνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.