Ελλαδα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η δικαστική διαμάχη των γονιών και οι αλληλοκατηγορίες

Τι δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα - Η έκκληση της μητέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντονη δικαστική διαμάχη πριν από την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά (κεντρική) - Ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν (ένθετη)
Έντονη δικαστική διαμάχη πριν από την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά (κεντρική) - Ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν (ένθετη) © EUROKINISSI | Amber Alert

Η αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά και τα νεότερα στοιχεία για την εξαφάνιση του Ράιερ Τζέισον Πέντερσεν από το σπίτι του. Μητέρα και πατέρας αλληλοκατηγορούνται.

Στην Κηφισιά συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση με την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από το σπίτι του. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, την ώρα που οι γονείς του 6χρονου στην Κηφισιά δεν σταματούν να αλληλοκατηγορούνται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά όλα συνέβησαν στο σπίτι του παιδιού.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά είτε με τον οργανισμό είτε με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», να απευθυνθεί σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα ή να ενημερώσει μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Η μητέρα του 6χρονου επιμένει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να επικεντρώσουν την έρευνα στο οικογενειακό περιβάλλον, «φωτογραφίζοντας» την πλευρά του πατέρα, ο οποίος είναι από τη Νορβηγία. Παράλληλα, εκφράζει φόβους ότι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο εξωτερικό, γι' αυτό και ήδη έχουν ενημερωθεί οι συνοριακές αρχές.

Καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση με την αρπαγή του παιδιού στην Κηφισιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στον πατέρα και τη μητέρα είχε προηγηθεί δικαστική διαμάχη. Ειδικότερα, δικαστήρια στη Νορβηγία είχαν δώσει την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων έδωσαν την επιμέλεια του 6χρονου στη μητέρα. Εκκρεμεί απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, την ώρα που ο πατέρας έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά - Το Amber Alert για τον Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν

Στην ανακοίνωση του Amber Alert επισημαίνεται ότι ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ηλικίας 6 ετών, εξαφανίστηκε τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2022 από την Κηφισιά. Πρόκειται για ένα αγόρι με:

  • Κόκκινα μαλλιά,
  • φακίδες,
  • καστανά μάτια,
  • ύψος 1.10 και
  • βάρος 15 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες.

Εξαφάνιση 6χρονου στην Κηφισιά | 25/05/2022 | ΕΡΤ

Το χρονικό από την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά - Τι δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας για την εξαφάνιση

Μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της μητέρας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, περιέγραψε τι συνέβη στο σπίτι στην Κηφισιά. Ειδικότερα, ο Χρήστος Οικονομάκης ανέφερε ότι όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης (24/5).

Κουκουλοφόρος εμφανίστηκε στο σπίτι του 6χρονου στην Κηφισιά και το άρπαξε. Το παιδί φαίνεται να βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά του. Άκουσε θόρυβο στην πόρτα και -νομίζοντας πως είναι η μαμά του- άνοιξε.

Η Αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση αρπαγής του 6χρονου στην Κηφισιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα λευκό βαν. Ήταν νοικιασμένο από πρόσωπο, το οποίο το επέστρεψε στο κατάστημα.

Ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα είχε προηγηθεί σφοδρή αντιδικία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε επίσης ο δικηγόρος της οικογένειας. Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα με το παιδί είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020. Ο πατέρας προχώρησε σε μήνυση εις βάρος της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου, η οποία όμως μπήκε στο αρχείο.

Δικηγόρος μητέρας 6χρονου: Ίσως στην αρπαγή του 6χρονου να εμπλέκεται ο κύκλος του πατέρα | OPEN TV

Η κόντρα των γονιών για τον 6χρονο Πέντερσεν - Η δικαστική διαμάχη για το πού πρέπει να μείνει το παιδί

Η έντονη διαφωνία ανάμεσα στους γονείς ήταν για το πού πρέπει να μείνει το παιδί. Ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νορβηγία. Μετά τον χωρισμό, η μητέρα ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον 6χρονο. Ακολούθησε έντονη κόντρα για την επιμέλεια του παιδιού. Η πλευρά του πατέρα υποστηρίζει ότι το παιδί κρατείται παράνομα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» η δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Πέντερσον δήλωσε: «Η υπόθεση που χειρίστηκα είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης. Οι πρώτες αποφάσεις που έχουν βγει -η πρωτόδικη και η εφετειακή- λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Όντως δηλαδή έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη».

«Το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο λέει ότι το εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης. Αυτή λοιπόν η υπόθεση που χειρίστηκα εγώ και αυτή που εκκρεμεί, δεν είναι υπόθεση επιμέλειας, αλλά εφαρμογής της Σύμβασης της Χάγης περί απαγωγής τέκνου» ανέφερε ακόμη για την υπόθεση με την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά.

Κώστας Γιαννόπουλος (Χαμόγελο του Παιδιού) για αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά

«Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του» επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα Τετάρτη (25/5), ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Και πρόσθεσε: «Είναι Νορβηγός και σε διάσταση με τη μητέρα του παιδιού».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο κουκουλοφόρος που άρπαξε τον 6χρονο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν στην Κηφισιά δεν αποκλείεται να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το παιδί και αυτό θα πρέπει να το τρομοκράτησε.

«Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί για να εξετάσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βγει εκτός Ελλάδας» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ο πρ. του "Χαμόγελου του παιδιού" Κ. Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα – Καλημέρα Ελλάδα – 25/05/2022

Δικηγόρος μητέρας για αρπαγή Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν: «Δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει»

Σε νέες του δηλώσεις ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου στην Κηφισιά, Χάρης Οικονομάκης, ανέφερε: «Με μια απλή ήρεμη πράξη, να επιστρέψει το παιδί, να ενημερώσει τις αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο κανάλι και να παραδώσει το παιδί ήρεμα στη μητέρα».

«Ήδη από εχθές έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση, ενώ στις επικοινωνίες τις τηλεφωνικές που έχουμε προσπαθήσει και εμείς και η μητέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνο του είναι κλειστό. Το αυτό συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου εκτίμησε ότι δεν είναι απίθανο ο πατέρας να έχει διαφύγει ήδη στη Νορβηγία. «Οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και το Χαμόγελο του Παιδιού συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι περιορίστηκε ο χρόνος διαφυγής. Όμως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα. Υπάρχει το οδικό δίκτυο και τα πλωτά μέσα και απ' ότι φάνηκε, η διαδικασία αυτή η παράνομη, όποιος κι αν την έκανε, ήταν καταδρομική. Προφανώς και ήταν προσχεδιασμένη. Δεν ήταν της στιγμής. Προφανώς υπήρχε παρακολούθηση της οικίας».

Όπως είπε ακόμη, ο πατέρας έθετε πάντα ως όρο πως για να επικοινωνήσει με τον 6χρονο, να ταξιδέψει το παίδί πρώτα στη Νορβηγία. «Με πάρα πολύ κόπο, με παρακλήσεις καταφέραμε να πηγαίνει και να επισκέπτεται το σπίτι και να το βλέπει για λίγες ώρες το παιδί» συμπλήρωσε ο δικηγόρος για την υπόθεση με την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά.

Θρίλερ με την αρπαγή 6χρονου από το σπίτι του στην Κηφισιά |Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 25/5/22|OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ