Ελλαδα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Ξεσπά η μητέρα κατά του πατέρα (βίντεο)

«Αν πάω Νορβηγία, θα συλληφθώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 6χρονος Ράινερ που άρπαξαν από το σπίτι του στην Κηφισιά
Ο 6χρονος Ράινερ που άρπαξαν από το σπίτι του στην Κηφισιά

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η μητέρα του παιδιού δηλώνει ότι αν πάει στη Νορβηγία θα συλληφθεί και κατηγορεί τον πατέρα ότι αρνήθηκε τη συνεπιμέλεια.

Για την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από το σπίτι του στην Κηφισιά μίλησε η μητέρα του. Σε δηλώσεις της στο Mega σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 η μητέρα του 6χρονου εξήγησε ότι σε περίπτωση που πάει στη Νορβηγία για να δει το παιδί της, θα συλληφθεί, καθώς σε βάρος της εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια,

Μετά την αρπαγή του στην Κηφισιά και τη διαφυγή με λευκό βαν, ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν ταξίδεψε αεροπορικώς στο εξωτερικό και πλέον βρίσκεται στη Νορβηγία.

Οι δύο γονείς του παιδιού έχουν πολύχρονη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Ο πατέρας του 6χρονου ισχυρίζεται ότι δικαστήριο στη Νορβηγία τον έχει δικαιώσει, δίνοντάς του την επιμέλεια του παιδιού. Παράλληλα, κατηγόρησε τα ελληνικά δικαστήρια για τις αποφάσεις που έβγαλαν, με τις οποίες δικαίωσαν τη μητέρα. Σε νέα του δήλωση ο πατέρας ανέφερε, μάλιστα, ότι «η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει».

«Αν πάω στη Νορβηγία, θα συλληφθώ» ξεκαθάρισε από τη μεριά της η μητέρα του 6χρονου που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά. Και εξήγησε: «Με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντά στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια, ενώ εκείνος ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια».

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει, "ναι, σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα". Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του» ανέφερε επίσης.

Μητέρα 6χρονου για την αρπαγή από την Κηφισιά - Γιατί κατηγορεί τις ελληνικές αρχές

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;» αναρωτήθηκε η μητέρα του 6χρονου για την αρπαγή του παιδιού της από την Κηφισιά, ξεκαθαρίζοντας ότι η εκδοχή που παρουσίασε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρώτησαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε "ναι" και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν» ανέφερε.

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς, αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πατέρα του» κατέληξε η μητέρα για την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά.

''Μου έχουν απαγορέψει κάθε επαφή με το παιδί''  Τι λέει η μητέρα του-Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ