Ελλαδα

Αρπαγή 6χρονου - Γιαννόπουλος: Ενδεχομένως το παιδί να έχει φύγει από την Ελλάδα

Η διαμάχη των γονιών του και η αρπαγή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η φωτογραφία και τα στοιχεία του μικρού Ράινερ
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η φωτογραφία και τα στοιχεία του - Amber Alert

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά - Κώστας Γιαννόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο το παιδί θα έχει φύγει από την Ελλάδα - Το χρονικό και η διαμάχη των γονιών του

Στο ζήτημα της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ από την Κηφισιά αναφέρθηκε σήμερα (26/5) ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει φύγει από την Ελλάδα. Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν αγνοείται από το βράδυ της Τρίτης (24/5) όταν άνδρας με κουκούλα τον άρπαξε από το σπίτι του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πατέρας του είναι ο ηθικός αυτουργός της αρπαγής

«Μιλάμε για μία μαφιόζικη διαδικασία. Μας πήρε ο δικηγόρος της μητέρας ότι το παιδί απήχθη ενώ απουσίαζε εκείνη από το σπίτι. Το θέμα λέμε ότι είναι ο πατέρας, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι πολύ εύκολο να φύγει εκτός της χώρας. Στο αεροδρόμιο όταν βγαίνει Amber Alert το ανακοινώνει στα μεγάφωνα. Από άλλα θέματα έχουν προετοιμαστεί τόσο καλά που ο χρόνος που κινούνται είναι αστραπιαίος. Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει» είπε. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανάλογες κινητοποιήσεις υπάρχουν και στη Νορβηγία. «Δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί. Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του» είπε.

Γιαννόπουλος σε ΣΚΑΪ για αρπαγή 6χρονου: Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα | Σήμερα

Αρπαγή 6χρονου: Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν έπεσε θύμα αρπαγής στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι που διαμένει με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά. Ένα άσπρο βανάκι σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο μικρός θεώρησε ότι είναι η μητέρα του, η οποία επιστρέφει, άνοιξε την πόρτα και τότε τον άρπαξαν δύο άτομα.

Το βαν ήταν νοικιασμένο και το επέστρεψαν σύντομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιο στίγμα των κινητών τηλεφώνων έχει βρεθεί στην περιοχή της Τανάγρας. Κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι, κατέγραψε τα στοιχεία του λευκού βαν.

Η μητέρα με το παιδί, είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020 και τον Αύγουστο, αφού εκείνοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα, ο πατέρας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος της. Η μήνυση του πατέρα προς το πρόσωπο της μητέρας είχε γίνει για αρπαγή ανηλίκου και η οποία μπήκε στο αρχείο, καθώς όπως αποδείχθηκε ο ίδιος της είχε δώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα του παιδιού ώστε αυτό να φτάσει στην Ελλάδα. Τον Ιανουάριο, η Δικαιοσύνη έκρινε πως το καλύτερο για το παιδί ήταν να μείνει στην Ελλάδα και στο σπίτι στο πλευρό της μητέρας του.

 

 

Η μητέρα θεωρεί πως ο πατέρας είναι μάλλον πίσω από την απαγωγή, ενώ εξετάζεται να είναι κάποιος συγγενής του το πρόσωπο που το πήρε από το σπίτι στην Κηφισιά. 

Αρπαγή 6χρονου: Η διαμάχη των γονιών του μικρού Ράινερ

Η έντονη διαφωνία ανάμεσα στους γονείς ήταν για το πού πρέπει να μείνει το παιδί. Ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νορβηγία. Μετά τον χωρισμό, η μητέρα ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον 6χρονο. Ακολούθησε έντονη κόντρα για την επιμέλεια του παιδιού. Η πλευρά του πατέρα υποστηρίζει ότι το παιδί κρατείται παράνομα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» η δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Πέντερσον δήλωσε: «Η υπόθεση που χειρίστηκα είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης. Οι πρώτες αποφάσεις που έχουν βγει -η πρωτόδικη και η εφετειακή- λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Όντως δηλαδή έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη».

«Το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο λέει ότι το εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης. Αυτή λοιπόν η υπόθεση που χειρίστηκα εγώ και αυτή που εκκρεμεί, δεν είναι υπόθεση επιμέλειας, αλλά εφαρμογής της Σύμβασης της Χάγης περί απαγωγής τέκνου» ανέφερε ακόμη για την υπόθεση με την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά.

Ο πατέρας είχε μηνύσει τη μητέρα για αρπαγή ανηλίκου | Ο πατέρας δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις

Αρπαγή 6χρονου: Έκκληση από τη μητέρα του για τον εντοπισμό του

Έκκληση μέσω του Alpha απηύθυνε η μητέρα του μικρού Ράινερ. «Είμαι η μητέρα του Ράινερ, που αρπάχτηκε χθες το βράδυ από το σπίτι μας, από έναν κουκουλοφόρο άντρα. Θέλω να κάνω μια έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί. Είναι ήδη 19 ώρες μακριά μου χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη: Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου».

Αρπαγή 6χρονου: Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού αναφέρει: 

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

» Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με Το Χαμόγελο του Παιδιού όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση». 

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η φωτογραφία και τα στοιχεία του μικρού Ράινερ
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η φωτογραφία και τα στοιχεία του - Amber Alert

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ