Ελλαδα

Πιερρακάκης: Διαδικτυακά θα κλείνονται τα ραντεβού στο νοσοκομεία

Παρέπεμψε στην εφαρμογή myhealth

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται νέο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού στο νοσοκομεία on line.

Για τις εκκρεμότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στο κομμάτι της υγείας η βελτίωση είναι μεγαλύτερη και γρηγορότερη και λόγω της πανδημίας και λόγω των αναγκών της εποχής όπως αυτές προέκυψαν».

«Σε ότι αφορά το ραντεβού με τον γιατρό έχουμε την εμπειρία του εμβολίου την οποία χρησιμοποιήσαμε και για την νέα υπηρεσία που δώσαμε σε χρήση και αφορά ραντεβού με μονάδες υγείας. Αξιοποιούμε αυτή την εμπειρία τώρα και δημιουργούμε ένα νέο σύστημα -υπήρχε ένα παλιό φτιάξαμε ένα νέο σύστημα- που θα είναι αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία το οποίο θα είναι πάρα πολύ σύντομα έτοιμο» είπε ο υπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κεντρικό εργαλείο, όπως το χαρακτήρισε, τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας. «Δηλαδή να έχω το ιατρικό ιστορικό σε ένα και μόνο σημείο για μένα και για τον γιατρό μου εφόσον το επιθυμώ να το μοιραστώ μαζί του. Και εδώ κάνουμε το ίδιο που κάνουμε στο Gov.gr. Ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τον ιατρικό φάκελο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη έχει γίνει μία εφαρμογή που λέγεται myhealth και προέτρεψε όσους δεν την έχουν κατεβάσει το κινητό του να το κάνουν. «Γιατί μπορούμε να δούμε από το 12 και μετά όλο το ιστορικό της συνταγογράφησης τους και σε αυτήν την εφαρμογή ουσιαστικά θα οικοδομήσουμε τον ιατρικό φάκελο» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ