Ελλαδα

Λύτρας για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι λένε οι ιατροδικαστές

Τι υποστηρίζει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα - Θάνατος τριών παιδιών: Ο Απόστολος Λύτρας συνήγορος της μητέρας των κοριτσιών για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα, σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στην εκτίμηση των ιατροδικαστών για το ενδεχόμενο οι θάνατοι των κοριτσιών να αποτελούν εγκληματική ενέργεια

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία όλων για το τι έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση. Πατέρας τριών κοριτσιών είμαι. Πράγματι, είναι πολύ περίεργο ότι έχουν πεθάνει τρία παιδάκια σε διάστημα λίγων ετών. Από εδώ όμως ξεκινούν κάποια προβληματικά στοιχεία γι’ αυτή την υπόθεση…», είπε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Mega, αναφέροντας ότι οι γονείς των παιδιών ήταν εκείνοι που υπέβαλαν μήνυση για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, της Μαλένας, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, λέγοντας ότι τρεις ιατροδικαστές δεν είχαν αναφερθεί σε εγκληματική ενέργεια, σε ασφυξία ή σε ανάλογα περιστατικά. «Ρωτώ, είναι ποτέ δυνατόν, τόσοι γιατροί που ασχολούνται με την υπόθεση, τόσοι ιατροδικαστές, να μην έχουμε μία σαφή απάντηση τι βρίσκουν; Από τι πέθαναν τα παιδιά; Ή θέλετε να πιστέψω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα το οποίο είναι τόσο πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί;» Όπως είπε, ρώτησε ο ίδιος τους ιατροδικαστές, εάν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και του απάντησαν πως «εγκληματική ενέργεια δεν βλέπουν». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι απηύθυνε το ερώτημα σε ιατροδικαστές που είδαν τα παιδιά.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μήνυμα του πατέρα μετέφερε ο Απόστολος Λύτρας

Στην ίδια εκπομπή του Mega, o Απόστολος Λύτρας μετέφερε μήνυμα του πατέρα των τριών κοριτσιών, που ήθελε να ακουστεί στον αέρα. «Έχω συνομιλήσει πάρα πολλές φορές με τον σύζυγο της μητέρας, που μου είπε και μου είπε να το μεταφέρω: ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, η μητέρα να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών της. Μάλιστα, μου είπε χαρακτηριστικά, ότι ο πρώτος που θα έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του, αν είχε γίνει αυτό, θα ήμουν εγώ. Ήταν μία μητέρα η οποία υπεραγαπούσε τα παιδιά της. Αυτά μου μετέφερε ο Μάνος να τα μεταφέρω στην εκπομπή σας». 

 

 

 

 

 

 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λύτρας: Την έχω συμβουλεύσει ότι δεν χρειάζεται να μιλά τόσο πολύ

Ο Απόστολος Λύτρας ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις που κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου το τελευταίο διάστημα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιογράφους. «Θα σας πω την αλήθεια. Αυτό που προσπαθούν να περιγράψουν, τα διαβάζω όπως κι εσείς, δεν ισχύει. Το ότι πράγματι είναι μία γυναίκα που μιλάει παραπάνω ενδεχομένως απ’ αυτό που πρέπει, σε αυτό θα συμφωνήσω. Της έχω πει κι εγώ ότι δεν χρειάζεται, γιατί τις εντυπώσεις, όταν θα πει κάτι, προφανώς δεν μπορεί να τις αντιληφθεί. Αυτή θα βγει να πει κάτι καλοπροαίρετα και ο οποιοσδήποτε θα πάρει τα λεγόμενά της και θα προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να τα βάλει μέσα σε αυτή την υπόθεση, το οποίο βέβαια είναι δουλειά των αρχών... Γι’ αυτό και της έχω πει να μην βγαίνει και εκτίθεται, σε πράγματα τα οποία λέει». 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι έδειξαν οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία από τις ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Τζωρτζίνα. Η Τζωρτζίνα ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη και το τελευταίο που πέθανε. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, εστιάζουν την προσοχή τους πλέον στον συγκεκριμένο θάνατο.

«Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA για τις πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα -κυρίως την καρδιά- της Τζωρτζίνας.

Και πρόσθεσε για την υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Αυτό είχε φανεί και από αυτό που είπαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ότι δηλαδή αν το κοριτσάκι είχε πρόβλημα στην καρδιά, που το εμφάνισε εν μέσω της διένεξης του ζευγαριού, θα είχε φανεί γιατί δεν θα άντεχε αυτό το ΚΑΡΠΑ για 50 λεπτά».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς:

  • Οι γιατροί από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα και
  • οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν τον απινιδωτή και τον βηματοδότη από το «Ωνάσειο».

Πλέον, η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών μεταφέρεται στην Πάτρα, όπου οι γιατροί στο Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις. «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, οι συνθήκες θανάτου και το συνολικό ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας εκτιμούν ότι αν εξεταστεί ενδελεχώς θα φωτίσει τι έχει συμβεί και στα άλλα δύο παιδιά» εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ