Ελλαδα

Πάτρα-Θάνατος 3 παιδιών: Ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της μητέρας

Τι υποστηρίζει ο Απόστολος Λύτρας για την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα - Θάνατος 3 παιδιών: Ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της μητέρας των κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου - Οι δηλώσεις για την υπόθεση

Ο Απόστολος Λύτρας αναλαμβάνει δικηγόρος της μητέρας που έχασε τα τρία παιδιά της στην Πάτρα, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταθέσεις υγειονομικών από τα νοσοκομεία όπου χρειάστηκε να μεταφερθεί το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, η 9χρονη Τζωρτζίνα. 

«Το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Απόστολου Λύτρα. 

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιάννης Κόττας, συνήγορος της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών τους, καθώς διαφωνούσε με την απόφαση του ζευγαριού να κάνει δηλώσεις και να δίνουν συνεντεύξεις

Απόστολος Λύτρας - Πάτρα 3 παιδιά: Τι αναφέρει ο δικηγόρος για την υπόθεση

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της υπόθεσης από τον Απόστολο Λύτρα, ο δικηγόρος μίλησε σε εκπομπή του Star για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών.

«Βγήκαν και είπαν ότι όταν το ζευγάρι πήγε να χωρίσει, έγινε αυτό το περιστατικό, υπονοώντας ότι η μητέρα έκανε κάτι για να επιστρέψει ο σύζυγος. Αλλά αυτό είναι λάθος! Η μητέρα ήθελε να χωρίσει και όχι ο πατέρας», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: «Πέρα από το γεγονός ότι το είπε ο πατέρας, έχω και μηνύματα του ζευγαριού που έχουν ανταλλάξει εκείνη την περίοδο. Ακούγονται τέρατα, ότι δήθεν πήγε το ζευγάρι να χωρίσει και μόλις έφυγε ο πατέρας για δύο μέρες, έγινε το περιστατικό».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας αναφέρθηκε στη συναυλία που πήγαν οι γονείς μετά τον θάνατο των δύο τους παιδιών, και την κριτική που δέχτηκαν. «Βγήκαν και κατηγόρησαν το ζευγάρι ότι αφού είχαν χάσει τα δύο τους παιδιά πώς είναι δυνατόν να έχουν πάει σε συναυλία. Το ξέρετε όμως, ότι στη συγκεκριμένη συναυλία είχαν πάει ως καλεσμένοι για να βρουν τον συγκεκριμένο τραγουδιστή για λογαριασμό του τρίτου παιδιού;», σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος.

«Ο πόνος των ανθρώπων μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Εγώ πήγα στο σπίτι των ανθρώπων και είδα σε όλους τους τοίχους φωτογραφίες των παιδιών, δεν υπήρχε σημείο χωρίς τις εικόνες τους», είπε ο Απόστολος Λύτρας. 

Πάτρα: Τι λέει ο Απόστολος Λύτρας, που ανέλαβε τους γονείς των τριών παιδιών

Απόστολος Λύτρας: Το έγκλημα ανθεί στην Ελλάδα

Ο Απόστολος Λύτρας είχε εκπροσωπήσει στο δικαστήριο την Ιωάννα Παλιοσπύρου, τη νεαρή γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από δύο χρόνια έξω από την εργασία της στην περιοχή της Καλλιθέας. 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή The2Night Show είχε μιλήσει για το έγκλημα στην Ελλάδα. «Ανθεί το έγκλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πράγμα που συνέβαινε και στο εξωτερικό και τώρα έχει έρθει εδώ. Με ανθρώπους που έρχομαι σε επαφή να τους υπερασπιστώ, πολλές φορές δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Για να οδηγηθεί κάποιος σε έγκλημα έχει να κάνει με την προσωπικότητα, με την οικογένεια με τα βιώματα. Υπάρχει ένα υπόβαθρο για να οδηγηθεί εκεί. Έχει γίνει έτσι η κοινωνία που δεν μιλάει κανείς. Ακούει στο διπλανό σπίτι να κακοποιούνται άνθρωποι και να μην παίρνουν πρωτοβουλία. Είναι πολλά τα περιστατικά. Κανείς δεν ξέρει τίποτα στη γειτονιά όταν γίνεται ένα έγκλημα, αλλά όλοι ξέρουν. Υπάρχει φόβος αλλά και αδιαφορία».

Όσο για τη δουλειά του δικηγόρου είχε πει: «Η δουλειά του δικηγόρου είναι μια δύσκολη δουλειά και δεν πρέπει να ταυτίζουν τον δικηγόρο ούτε με το έγκλημα, ούτε με τον κατηγορούμενο. Δεν προσπαθεί να απαλλάξει, το δικαστήριο αποφασίζει. Ο δικηγόρος βοηθάει το δικαστήριο να εκδώσει μια απόφαση. Η οικογένεια Πολύζου λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση. Δεν υπήρχαν στοιχεία. Η κοινή γνώμη επηρεάζει πολλές φορές. Ήρθε η κ. Νικολούλη να καταθέσει που είχε κάνει μια έρευνα μεγαλύτερη από της αστυνομίας. Πολλές φορές έχει συμβεί αυτό».

THE 2NIGHT SHOW - Απόστολος Λύτρας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ