Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά - Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι έγκλημα

Γιατί θεωρεί ότι δεν πρόκειται για γονιδιακά προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανάσης Κατερινόπουλος
Θανάσης Κατερινόπουλος © Youtube

Πάτρα 3 παιδιά: Ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκτιμά ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια - Πώς τεκμηριώνει τη θέση του.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος εξήγησε σε συνέντευξή του τούς λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι ο θάνατος για τα 3 παιδιά στην Πάτρα ήρθε ως αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. 

«Δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. 

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος σημείωσε πως δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτήν τη στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός. «Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Ακόμη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και οι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν σαββατοκύριακο. «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί, άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν». 

Ο κ. Κατερινόπουλος επανέλαβε ότι η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις τοποθετήσεις ιατροδικαστών. «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα. Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες». 

Πάτρα 3 παιδιά: Μέχρι αύριο Τετάρτη (23/2) οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων για τα 3 παιδιά στην Πάτρα. Σύμφωνα με το pelol.gr, σήμερα Τρίτη ή την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν εκτός απροόπτου την αιτία του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Ιατροδικαστική πηγή αναφέρει ότι συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων». Παράλληλα, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι πρέπει να κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κλπ), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη. Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα».

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ