Ελλαδα

Δολοφονία στη Μεσσηνία: «Ρωτούσαν αν έγινε κανένα έγκλημα»

Τι λέει ο αδελφός του θύματος για τους δράστες

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δολοφονία 73χρονου στη Μεσσηνία: Μετά την πράξη τους οι δράστες ρωτούσαν αν έγινε έγκλημα - Τι υποστηρίζει ο αδελφός του θύματος

Λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά των δραστών της δολοφονίας με θύμα έναν 73χρονο άνδρα στη Μεσσηνία δίνει ο αδελφός του νεκρού εκπαιδευτικού, σημειώνοντας ότι μετά την πράξη τους, οι δράστες ρωτούσαν αν έγινε κανένα έγκλημα στην περιοχή. 

Ο κ. Στραβόλαιμος, αδελφός του δολοφονημένου 73χρονου είπε στον Ant1 ότι «στην αρχή ομολόγησαν ότι τον σκότωσαν ο πατέρας και τα δύο παιδιά, μετά ανακάλεσαν και είπαν ότι τον σκότωσαν πατέρας, γιος και μια νύφη. Εκείνη την ημέρα πήγαν στο κτήμα για να τον ληστέψουν και τον σκότωσαν για να μην αφήσουν ίχνη. Τον βρήκαμε σκοτωμένο στο κτήμα, χτυπημένο στο κεφάλι με ένα σίδερο ή ένα ξύλο. Του πήραν τα λεφτά από την τσέπη του, δύο κινητά, μια σκάλα και μηχανήματα που είχε μαζί του».

«Ο αδελφός μου ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός, λεφτά είχε κτήματα είχε, αδέλφια είχε που τον βοηθάγανε», είπε ο αδελφός του θύματος και αναφέρθηκε σε όσα γνώριζε για το παρελθόν των δραστών: «όπως μάθαμε είχαν έρθει από τους Γαργαλιάνους στην περιοχή, είχαν πάει στο Χατζή (χωριό της Πυλίας) και είχαν φεσώσει όλον τον κόσμο και αργότερα ήρθαν στο Πεταλίδι».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες φαίνεται να προδόθηκαν όταν ρώτησαν σε βενζινάδικο αν είχαν ακούσει για κάποιο έγκλημα στην περιοχή. «Έβαλε βενζίνη βερεσέ και μετά τον φόνο πήγε να πληρώσει βενζίνη με ένα 100ευρω και ρώτησε τον βενιζνά (σημ: ο πατέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία), αν άκουσε μήπως έγινε κανένα έγκλημα στο Πεταλίδι», είπε ο αδελφός του θύματος. 

 

Δολοφονία 73χρονου στη Μεσσηνία: «Του είχαν συνθλίψει το κεφάλι»

«Αυτοί πήγαν στο κτήμα να τον κλέψουν και να τον σκοτώσουν. Εμείς πήγαμε και όταν τον βρήκαμε ακριβώς δίπλα από το πτώμα του είδαμε ένα ελαιοραβδιστικό, από το οποίο είχαν βγάλει τη μηχανή. Ο αδερφός μου είχε και ένα αλυσοπρίονο μαζί του και έλειπαν όλα, ήταν τα πράγματά του πεταμένα, οι τσέπες του ψαγμένες και ήταν πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, το είχαν συνθλίψει. Αυτά είδαμε εμείς όταν πήγαμε εκεί. Ήθελαν να τον ληστέψουν» είπε σε άλλες δηλώσεις του ο αδελφός του θύματος, αντιδήμαρχος Πεταλιδίου, Γιώργος Στραβόλαιμος και πρόσθεσε: 

«Μετά ξεκίνησα να ψάχνω γι’ αυτούς και έμαθα ότι χρωστούσαν παντού, στο φούρνο, στο ψιλικατζίδικο, παντού. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκότωσαν τον αδερφό μου για 50 ή 100 ευρώ, είναι τραγικό. Τη μηχανή από το ραβδιστικό την πούλησαν απ’ ότι μάθαμε και το πριόνι το είχαν σπίτι τους. Ευτυχώς, έδρασε τάχιστα η αστυνομία και τους βρήκαμε σε πέντε ώρες».

 

Δολοφονία 73χρονου στη Μεσσηνία: Οι συλλήψεις των δραστών

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η υποδιεύθυνση ασφαλείας Καλαμάτας είχε προχωρήσει από το βράδυ του Σαββάτου (19/2) σε 3 προσαγωγές ενός 68χρονου άνδρα και των δυο γιων του 38 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να ήταν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας. Κατά την προανακριτική διαδικασία οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αντιφάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι ο ένας γιος του 68χρονου δεν ήταν παρών την ώρα του εγκλήματος και στο σημείο βρισκόταν η 23χρονη σύζυγος του, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, η οποία και προσήχθη. 

Η οικογένεια των δραστών είχε νοικιάσει σπίτι τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου και δούλευαν ως εργάτες γης. Κατά άλλες πληροφορίες, η οικονομική διαφορά που είχαν με το θύμα ήταν ο λόγος που οδήγησε στη δολοφονία του. Η χρηματική διαφορά είναι ποσού μεταξύ 100 -200 ευρώ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ