Δολοφονία Άλκη: «Δεν έχω μίσος για κανέναν» λέει ο παππούς του
«Όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο. Βλέπω την κοινωνία να έχει στραβώσει. Κάτι πρέπει να αλλάξει»
Για τη δολοφονία του εγγονού του, Άλκη, μόλις στα 18 του χρόνια μίλησε ο παππούς του
Για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτη μίλησε για πρώτη φορά ο παππούς του.
«Η παιδεία ξεκινάει από το σχολείο. Ξέρετε τι παιδί ήταν ο Άλκης. Ήρθε δύο μέρες πριν το περιστατικό με τον πατέρα να με δει και κάθισε εκεί πέρα και μου λέει παππού βρήκα ένα γατάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας που νιαούριζε και το πήρα» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:
«Τέτοιο παιδί ήταν. Πήρε το γατάκι για να το σώσει. Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά μου που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τους πατεράδες αυτών των παιδιών είναι υπερήφανοι;».
Στη συνέχεια των δηλώσεών του και αναφερόμενος στους δράστες, υπογράμμισε πως «δεν έχω μίσος για κανέναν. Όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο. Δεν ξέρω τι να πω. Βλέπω την κοινωνία να έχει στραβώσει. Κάτι πρέπει να αλλάξει».
Ταυτόχρονα, ωστόσο, άφησε αιχμές για το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε άτομα που έχουν διαπράξει παράνομες πράξεις λόγο της ελαστικότητας των νόμων να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
«Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά και αυτούς δεν τους αφήνουν να κάνουν τίποτα. Ύστερα τι να πούμε. Υπάρχουν άτομα που η αστυνομία τα έχει πιάσει εκατό φορές και πάλι κυκλοφορούν έξω. Έτσι δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Δημοκρατία ωραία είναι αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων. Άμα δεν σέβεσαι τον απέναντι σου δεν είσαι τίποτα», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας
Πιθανές χαλαζοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.