Ελλαδα

Χαλάνδρι: Μετακινούνται σε ξενοδοχεία όσοι δεν έχουν ρεύμα

Προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους και οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δήμος Χαλανδρίου μετακινεί σε ξενοδοχεία δημότες που παραμένουν χωρίς ρεύμα
Κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ο δήμος Χαλανδρίου μετακινεί σε ξενοδοχεία δημότες που παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές του δήμου Χαλανδρίου παραμένει και υπάρχουν ακόμη πολλά νοικοκυριά σε τουλάχιστον έξι γειτονιές, που βρίσκονται χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, δηλαδή για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, ανέφερε ότι έλαβε ο ίδιος προσωπικά διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ, πως οι βλάβες θα είχαν αποκατασταθεί σε όλη την πόλη μέχρι χτες (27/1) το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Έτσι, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να παρέμβει, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και όπως ανακοίνωσε, ήρθε σε συνεννόηση με ξενοδοχεία της πόλης και εξασφάλισε έναν αριθμό δωματίων, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν από απόψε οι δημότες εκείνοι που παραμένουν χωρίς ρεύμα. Η προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε εγκύους, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε ηλικιωμένους.

Χαλάνδρι: «Το χιόνι φτάνει σε κάποια σημεία και το ένα μέτρο»

Σημειώνεται ότι οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές, όμως στενότεροι δρόμοι ακόμη είναι κλειστοί και η δημοτική Αρχή επιχειρεί με 22 μηχανήματα έργου.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου, όπου το χιόνι ξεπερνά τους 80 πόντους και εργάζονται ασταμάτητα τέσσερα μηχανήματα.

«Ο βασικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά έχουμε κατά τόπους προβλήματα, όπως στο Πάτημα. Ειδικά σε στενούς δρόμους, τα μηχανήματα δυσκολεύονται να μπουν, το χιόνι φτάνει σε κάποια σημεία και το ένα μέτρο και υπάρχουν και πολλά σταματημένα αυτοκίνητα. Θα είναι δύσκολη και η σημερινή ημέρα», ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος.

Σε σχέση με το άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι τα δέντρα και τα κλαδιά, ο δήμαρχος ανέφερε: «Το κύριο πρόβλημα αμέσως μετά θα είναι τα κλαδιά, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν πέσει και θα δυσκολέψουν κι άλλο την κατάσταση. Πιστεύω πως σήμερα, μέχρι το μεσημέρι ή το αργότερο το απόγευμα, θα έχουμε τελειώσει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ