Ελλαδα

Εστίαση: Εισήγηση για άρση του ωραρίου και επαναφορά της μουσικής

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάστημα εστίασης
Κατάστημα εστίασης © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Μέτρα - Κορωνοϊός: Η επιτροπή των ειδικών εισηγείται την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά και την άρση του ωραρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που έχει ως αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η επιτροπή των ειδικών εισηγείται την άρση του ωραρίου στην εστίαση, όπως επίσης και την επαναφορά της μουσικής στη διασκέδαση. Επιπλέον στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η αύξηση του ποσοστού των θεατών στα γήπεδα. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Αthensvoice για το θέμα των γηπέδων υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μελών της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αλλά λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναβλήθηκε για σήμερα.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν ως σήμερα

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και σήμερα ήταν τα εξής:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 00:00
  • Πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και καθήμενους
  • Ανώτατο όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι και απαγόρευση μουσικής.
  • Όριο προσέλευσης στα γήπεδα στο 10% της χωρητικότητας, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για τους εργαζόμενους στην εστίαση είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ